Zwiększenie ilości FPS'ów. - Wersja do druku +- Sieć serwerów Counter-Strike Dust2.pl (http://dust2.danielkucal.com) +-- Dział: Strefa Counter Strike (/forum-Strefa-Counter-Strike--9) +--- Dział: Poradniki (/forum-Poradniki--11) +--- Wątek: Zwiększenie ilości FPS'ów. (/temat-Zwiekszenie-ilo%C5%9Bci-FPS-ow--969) |
Zwiększenie ilości FPS'ów. - Kacu - 23-01-2011 16:06 (Tylko dla użytkowników karty graficznej NVIDIA) Poniżej zamieszczę poradnik napisany w 100% przeze mnie, oraz dokładniej wytłumaczony niż TUTAJ. Chyba każdy wie co to FPS, więc nie będę tłumaczył, od razu przejdźmy do zwiększania ich ilości :-) Szczególnie potrzebne są one na serwerze DeathRun. 1. Pierwszym krokiem będzie przyciśnięcie prawego przycisku myszy na pulpicie w dowolnym miejscu, teraz rozwinie się lista, na której wybierz opcje "Panel sterowania NVIDIA". 2. Następnie wybierz ustawienia zaawansowane, aby móc zarządzać ustawieniami 3D. 3. Z lewej strony widoczne jest menu z zadaniami (Ustawienia 3D, Wideo i telewizja, Wyświetlanie). 4. Rozwiń z okna zadań 'Ustawienia 3D", rozwiną się 3 funkcje, wybierz "Zarządzanie ustawieniami 3D". 5. Teraz w zarządzaniu ustawieniami 3D znajdź funkcję "Synchronizacja Pionowa" i po prawej stronie z menu wybierz "Wymuś wyłączenie", teraz wybierz Zastosuj. 6. Włącz Counter Strike i w konsoli (`) wpisz : - fps_max 400 - fps_modem 400 - developer 1 7. Teraz aby sprawdzić swoją ilość FPS wpisz w konsoli net_graph 3 i zamknij konsole, w prawym dolnym rogu wyświetli Ci się ilość fps i nie tylko :-) 8. Ciesz się grą i dużą ilością FPS'ów! Pozdrawiam Kacu! RE: Zwiększenie ilości FPS'ów. - RoG@LiK - 23-01-2011 16:10 przyda się bo mam tylko 100 a miałem 300 i coś się zepsuło na kompie umie dzięki mam tera 350 |