Sieć serwerów Counter-Strike Dust2.pl
Poglądy religijne - Wersja do druku

+- Sieć serwerów Counter-Strike Dust2.pl (http://dust2.danielkucal.com)
+-- Dział: Działy tematyczne (/forum-Dzialy-tematyczne--15)
+--- Dział: Inne (/forum-Inne--156)
+---- Dział: Good Stuff (/forum-Good-Stuff--157)
+---- Wątek: Poglądy religijne (/temat-Poglady-religijne--9600)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Poglądy religijne - Admin - 10-01-2014 12:43

W tym kraju 90% ateistów to katolicy :) Wiadomo, że tak się łatwiej żyje, nie trzeba się niczym przejmować itd.,
a jak przyjdzie co do czego to wszyscy obchodzą święta kościelne (no dobra, to troche polska tradycja)
i biorą śluby kościelne, bo oczywiście są po tych wszystkich komuniach, bierzmowaniach &D

RE: Poglądy religijne - Plpolak19 - 10-01-2014 15:44

(10-01-2014 12:29)`Jake napisał(a):  Wyobraźcie sobie, że to Szatan zabija nie Bóg.

Prawda, tylko czemu piszesz szatana z wielkiej litery? &D

Pan Bóg daje wolną wolę. Robimy co chcemy. Albo wybieramy dobre życie albo złe.

Ale jednak jak to napisałeś Polak "To do Pana Boga należy decyzja, kto ma kiedy umrzeć" czy naprawdę uważasz , że Pan Bóg podjął taka decyzję żeby wymordować ludzi , a zwłaszcza tyle tysięcy dzieci co zgineło przez Hitlera ?  Jeśli Bóg nami włada , to czemu tylko Hitler miał poglądy o zabijaniu wszystkich. Bóg mu tak nakazał ? By wymordował "Jego Dzieci" ?? Jestem ciekawy jak wy na to odpowiecie :)

Czy Bóg kieruje mordercą, który zabija? Nie, wolna wola. Nic mu nie nakazał. Sam wybrał to.

Bóg miał dawać Miłosierdzie.

Dał Ci życie! Po za tym Bóg daje nam miłosierdzie, to tylko od ludzi należy jak oni na to "odpowiadają". Jest przysłowie "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie". Po za tym, to większość ludzi nie okazuje sobie miłosierdzia.

RE: Poglądy religijne - SQaDak - 10-01-2014 15:45

DiKey moim zdaniem ludzie obchodzą to wszystko i biorą udział w bierzmowaniu oraz śluby , bo w Polsce już tak było , jest i będzie. Nawet większość nie wierząc w Boga i tak bierze ślub kościelny. :)

GŁOSUJĘ NA ZAMKNIĘCIE TEGO TEMATU. Dlaczego ?? Bo wszyscy się tu pokłócimy .

DLA MNIE DO ZAMKNIĘCIA.

RE: Poglądy religijne - :: Bl00wn4P :: - 10-01-2014 16:19

od tego jest ten temat aby wypowiedzieć się na temat religii i wyrazić swoją opinie, to po co zamykać

RE: Poglądy religijne - Obey138 - 10-01-2014 18:07

Dla woli ścisłości, mnie w to nie mieszajcie. Egzystencjalizm sam w sobie odrzuca istnienie Boga.

RE: Poglądy religijne - `Jake - 10-01-2014 18:17

Polak pytasz dlaczego pisze Szatan z dużej ? Jak mi odpowiesz dlaczego imiona pisze się z dużej to będziesz miał odpowiedź. Dla mnie to imię. W bajkach takich jak Dragon Ball też był Szatan. W wielu z resztą bajkach jest ktoś tak. Ja to odbieram jako imię.

Wierzcie w Boga bo kiedyś go wam zabraknie...

RE: Poglądy religijne - Admin - 10-01-2014 18:42

Zmieniłem trochę ankietę, bo polak jak zawsze odwalił manianę &D Teraz możemy się już kłócić :)

RE: Poglądy religijne - Obey138 - 10-01-2014 21:36

(10-01-2014 18:42)DiKey napisał(a):  Żadnego (agnostycyzm)

Gratulacje :)
Dla niejasności ateizm = zobacze - uwierzę

A gdzie pastafianizm?

RE: Poglądy religijne - caclav - 10-01-2014 21:58

ja wyznaje jediizm :D

RE: Poglądy religijne - ModryPL - 10-01-2014 22:36

Ja jestem Katolikiem, wierzącym.