403 Forbitten |
01-07-2013, 23:59
|
|
I <3 Spotify! |
403 Forbitten
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2013 00:00 przez Obey138.)
Potrzebuje pomocy, bo niektóre strony odmawiają połączenia i nie dają dostępu do jej zawartości. (błąd HTTP 403 Forbidden, czyli (cytat z wiki): Zabroniony – serwer zrozumiał zapytanie lecz konfiguracja bezpieczeństwa zabrania mu zwrócić żądany zasób) Serwery najczęściej blokują dostęp, gdy wykryją spambota ukrywającego się pod danym IP.
Poszukuje sposobu aby się tego pozbyć inny niż zmiana IP resetując internet (router/modem), bo jest to niemożliwe przez infrastrukture sieci usługodawcy. (Z tego co się dowiedziałem, to jedno IP jest przydzielane na kilku użytkowników D Rozwiązania typu proxy lub VPN są mile widziane, jednak najlepiej żeby działały. Mój usługodawca: Citymedia (tylko w województwie Opolskim) Pod tym względem nie polecam. Chyba że wykupisz, oczywiście za dodatkową opłatą, dodatkowe IP globalne. Dodatkowo jest on radiowy i podczas burzy trzeba antenę wyłączać |
02-07-2013, 03:34
|
|
ก็็็็็็็็็็็็็็็็็็็็กิิิิิิิิิิิิิิิิิิ |
RE: 403 Forbitten
Ten błąd to po prostu oznaka, że serwer nawalił, a nie że masz bana Ale jak chcesz to możesz spróbować np. przez TOR Browser.
Twórz serwer DeathRun z klasami, expem i misjami razem ze mną!
|
02-07-2013, 11:13
|
|
I <3 Spotify! |
Haha, a jednak.
A na początku myślałem że cebula nic nie da. Dzięki, leci repka. Ale dalej nie mogę się połączyć do tej jednej strony, ale teraz nie wyskakuje błąd, tylko się nie ładuje. :/ Może ktoś zaproponuje jeszcze coś innego? |
02-07-2013, 13:33
|
|
Jaka to strona? Pewnie po prostu nie działa ;_;
|
02-07-2013, 13:42
|
|
I <3 Spotify! |
amxx.pl
|
02-07-2013, 13:51
|
|
On już z tydzień nie działa
|
02-07-2013, 16:21
|
|
I <3 Spotify! |
Na pewno działa, bo dostaje 403.
A nawet gdyby to nie tydzień tylko 2 i pół miesiąca, bo tyle się z tym męcze. Mam do was (forum) prośbe, żebyście sprawdzili razem czy amxx.pl działa |
02-07-2013, 16:39
|
|
No mówię Ci, że nie działa Ostatnio jak patrzyłem to wywalało błąd z bazą danych, na Forbidden też chyba trafiłem. AMXX.pl IS OUT
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości