Powstanie... |
29-12-2012, 13:47
|
|
aka "gówno warty" |
Powstanie...
Witam, chciałbym przedstawić propozycję, dzięki której nasze forum może zyskać na przybyciu nowych użytkowników i graczy na nasze serwery.
Otóż jak większość z Was widzi serwery sieci 3dr nie są już tak oblegane jak to było kiedyś. Więc, aby zapobiec całkowitemu opustoszeniu, które może nastąpić, chciałbym Was drodzy koledzy zachęcić do działania. Chodzi mi o to aby: Każdy gracz, który przeczytał tego posta zrobił 2 reklamy na tydzień i wkleił je w ten (lub założony do tego odpowiedni temat) -można założyć temat: "POWSTANIE" (nazwa mało ważna liczy się efekt) po to, aby nasza sieć znów stała się popularna wśród graczy i przyciągnęła nowych świeżych ludzi, z którymi dałoby się pograć w większej grupie. Jakie mogą być tego plusy? Proszę: * Możemy zapobiec upadku sieci. * Możemy grać częściej i w bardziej licznej grupie. * Serwerownia będzie na bieżąco reklamowana. * Poznamy nowych graczy. * Nowi gracze = nowe pomysły. * Zyskamy większą ilość gotówki do utrzymania sieci. * Może zakupimy nowy serwer? To wszystko dzięki małemu wysiłkowi każdego z nas. Moi drodzy 2 lub 3 reklamy od każdego z nas dadzą o wiele lepszy efekt, niż wymuszone reklamy od pojedynczych graczy, bo coś tam chcą sobie zmienić, lub warna odpracować. Zatem jeśli nie będziemy leniwi i coś zrobimy wszyscy na tym zyskamy. Jeśli moja propozycja spodobała się Wam proszę nie piszcie: "Dobry pomysł!" tylko po to by nabić posta, ale napiszcie coś więcej co sądzicie? I wklejcie od razu te dwa linki do reklam. Jeśli moja propozycja nie przypadła Wam do gustu proszę napiszcie dlaczego nie? Gratuluję Wam jeśli przeczytaliście do końca przynajmniej tyle chciało się wam zrobić na początek. Serdecznie pozdrawiam. LosT. |
29-12-2012, 13:59
|
|
Prawa ręka DiKeya |
RE: Powstanie...
Według mnie bardzo dobry pomysł. Już się biorę za te reklamy ( i tak muszę ich robić 10 w ciągu tygodnia ;p ).
|
29-12-2012, 13:59
|
|
Expert 3dr |
według mnie reklamy "tematowe" na innych forach to tylko strata czasu, bo jest tego tyle ze kto to widzi to klika "oznacz jako przeczytane" .... Owszem to by zadziałało gdyby byl konkurs i w reklamie wstawiłoby sie wielki BANER "WYGRAJ GIFT CODE< STEM KEY", a tak to nie ma sensu. Lepiej juz byloby sie poskładac po 5zl i kupic reklame na jakims znanym, polecanym forum, ale reklame nie tematowa tylko jako banner z odnosnikiem (nie wiem jak ty wytlumaczyc, ale mysle ze wiecie o co chodzi), a to forum to niekoniecznie musi dot. CS'a.
Cieszy mnie ze coraz wiecej osob stara sie aby 3dr bylo lepiej jak dawniej, tylko ze te reklamy ktore opisałes są słabym czynnikiem powodujacym przyrost nowych graczy. To musi byc cos oryginalnego |
29-12-2012, 14:18
|
|
Mędrzec Postowy |
Popieram ZaQ'a. Moim zdaniem trzeba po prostu usunąć z listy serwerów te serwery które są najmniej oblężone przez nas (mam na myśli 4fun + bfa) i zrobić z tego serwa naprawdę fajne ffa albo 4Fun (jedno albo drugie) ... pewnie się teraz zapytacie ... a czemu nie usunąć też Parkour Moda?? A no dlatego, bo to jest bardzo rzadki mod i ten mod sprawia że ta serwerownia staje się oryginalna, jedyna w swoim rodzaju.
Powiedzmy sobie szczerze ... NIECH NAJWYŻSZA ADMINISTRACJA SIĘ PRZESTAJE LENIĆ. Kto to widział żeby np. Admina dawał H@ po miesiącu od dania przez niego samego TAK ... albo kto to widział, żeby 1 roundsound grał na serwie przez prawie pół roku ... nie chodzi żeby zwykli gracze wzięli się do roboty ... także wy kochani H@, j@ i Moderatorzy forum musicie się wziąć do roboty tak samo, a może nawet jeszcze bardziej niż my ... zwykli gracze. To wy (H@, J@ i moderatorzy) kierujecie tą serwerownią ... my jesteśmy tylko pionkami w waszych rękach ... gracze was potrzebują i wy nas potrzebujecie ... RAZEM MOŻEMY WSZYSTKO. Moim zdaniem, trzeba: Po primo - zrobić ankietę na usunięcie 4fun + bf2 i propozycja wstawienia 4fun lub ffa Po secundo - Wprowadziłbym składki comiesięczne od gracza na rozbudowę kolejnego serwa (i do niego bym zrobił ankietę np. Zm, deathmatch itd) i rozbudowanie serwerów w postaci zwiększenia ilości slotów. Po tercjo - Modernizacja forum Po quatro - Organizacja konkursów i reklamowanie ich (nagrody w tych konkursach będą rozliczane ze składek od każdego gracza) Pamiętajcie to my tworzymy tą serwerownie i to od nas zależy jaka ona będzie. Dziękuje i pozdrawiam |
29-12-2012, 14:28
|
|
Expert 3dr |
oj myth gdybym mial wieksza wladze hahahaha
a po quinto trzeba w koncu Mincrafta ogarnac Wywalic BF2 i wstawic tam piknego MC |
29-12-2012, 14:35
|
|
Lubie zapierdalać :) |
Myth zwykły gracz nie wpłaci Ci ani grosza, bo co on z tego będzie miał ?A jeśli chodzi Ci o Adminów to można wprowadzić składkę co miesiąc coś wpłacić.Co do ogólnego tematu to myślę że reklama na wiaderku byłaby dobrym rozwiązaniem, i przydałaby się jakaś reklama na Youtubie, wiele graczy na pewno szuka serwerów przez YT.
|
29-12-2012, 15:07
|
|
Zbanowany |
Odp: Powstanie...
A moja propozycja jest taka zeby postawic od nowa Surfa+BF2.
Pamietacie ile osob na nim gralo, ilu uzytkownikow wtedy bylo, czesto ciezko bylo na surfa wejsc. Mysle ze postawienie surfa zwiekszyloby liczbe graczy i uzytkownikow. |
29-12-2012, 17:52
|
|
Pr0 Runner |
Myth, łatwo powiedzieć, ciężej z wykonaniem. Każdy ma też swoje prywatne życie, Dikey pisze mature np w tym roku, nie oczekujmy, że poświęci swój cały czas na cs i forum.
Jestem generalnie za modernizacją forum, chciałbym, żeby COD był postawiony od nowa, bo pamiętam czasy jak było 15/15 od rana do nocy. Cieszy mnie fakt, że przyszło teraz trochę nowych graczy, którzy mają nowe pomysły i przedstawiają je na forum. Oczywiście trzeba pamiętać, że coraz mniej ludzi ogólnie gra w csa. Szczyt popularności już dawno ma ta gra za sobą : ) -> Odpowiadam JEDYNIE na pytania dotyczące forum/banów/serwerów. -> Wiadomości typu "jesteś?, pomożesz?, możesz odpisać?" będą ignorowane. SPAM=WARN. -> Jeżeli masz pytanie/problem - pisz od razu o co chodzi. -> Nie poganiaj, odpiszę najszybciej jak to możliwe. Jakiś problem lub pytanie? Pisz PW lub steam - Gwiazdor || 3DR.pl, postaram się pomóc
|
29-12-2012, 18:32
|
|
Admin Cod |
Trzeba się wziasc do roboty,
Adminy droższe i vipy dlatego iz za większe pieniążki można postawić nowy serwer typu surf czy tez paintball. Wydaje mi się iż te uśnięcia lvli zniechęcają graczy do grania na codzie wiec,trzeba postawić serwer na nowo od podstaw. Co do ankiety o usuniecie 4funa +bf2 jestem na NIE ponieważ,dostarcza dużo rozrywki,emocji itd,trzeba by było znaleźć porządnego admina żeby pilnował tam porządku.Tyle z mojej strony |
29-12-2012, 19:31
|
|
Mędrzec Postowy |
Niestety ... trzeba będzie chyba wprowadzić miesięczne składki dla adminów ... mamy sporo adminów więc powinna się zebrać pokaźna sumka.
Co do surfa + bf2 ... żyjecie przeszłością ... coraz mniej takich serwerów jest, na takim serwie ludzie by pograli max 2-3 tygodnie i kabooom koniec ... finito, finish quantum. Co do wolnego czasu, a kto powiedział że DiKey ma robić całą robotę ... ktoś musi go obciążyć ... na pewno znajdzie się jakaś osoba która będzie miała chociaż godzinkę wolnego czasu raz na kilka dni żeby (porozdawać adminy, pododawaś jakieś pluginy nowe, nowe roundsound'y ... itd itp) ... Ludzie ... nie wymigajcie się mi tu że mało czasu macie wolnego i jesteście obłożeni książkami non stop i jedyna wolna chwila dla was to spożyć obiad, i tzw. "balkonik" (wszyscy wiedzą o co chodzi) Z takim nastawieniem to nic tutaj nowego nie powstanie ... serwerownia zostanie w takim stanie jakim jest ... troszkę samozaparcia ... jest dobrze ale może być jeszcze lepiej. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości