Sieć serwerów Counter-Strike Dust2.pl
Niewypał + pomysł - Wersja do druku

+- Sieć serwerów Counter-Strike Dust2.pl (http://dust2.danielkucal.com)
+-- Dział: Archiwum|Kosz (/forum-Archiwum-Kosz--24)
+--- Dział: Archiwum (/forum-Archiwum--25)
+--- Wątek: Niewypał + pomysł (/temat-Niewypal-pomysl--9490)

Niewypał + pomysł - Kamil - 17-04-2013 16:45

Jak zapewne zdążyliście zauważyć, nasz serwer MC okazał się tytułowym niewypałem. Dział MC już zniknął, ale z racji tego, że serwer nadal gdzieś tam sobie istnieje, wpadłem na pewien pomysł.

Jeśli znajdzie się minimum 5 chętnych, którzy są w stanie miesięcznie wysłać SMS'a za 11.07zł, możemy stworzyć serwer a'la YouTube'owa "Kwadratowa Masakra". Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi - na serwerze byłaby domyślna mapa bez żadnych budowli tworzonych w trybie kreatywnym, nie byłoby żadnych cubów. Oczywiście zrobiłbym WhiteList, żeby na serwer mogły wchodzić tylko osoby, które pomogły w opłaceniu serwera.

Najważniejsze jest to, żeby na serwer składało się minimum 5 graczy (a dokładniej to 6, ale ja również bym się dorzucał).

I teraz pytanie - czy te 5 osób się znajdzie?

Jeśli ktoś jest chętny do gry na takim serwerze ze znajomymi, niech napisze w tym temacie.

A jeżeli jest osoba, która chce już teraz nas wspomóc:

Wyślij SMS o treści AG CSRV na numer 79480, otrzymany kod zwrotny proszę wysłać mi na PW (wraz z nickiem z MC).
Sprawdzę czy kod jest poprawny - jeśli tak, dodam tę osobę do WhiteList i będzie mogła wejść na serwer. Oczywiście dopiero wtedy, kiedy uzbieramy wymagane 25zł.

[Obrazek: xx1_zps104232a8.png]

[Obrazek: xx2_zps89a1d1ae.png]

RE: Niewypał + pomysł - xsardas™ - 17-04-2013 19:34

Jeżeli mogę się wypowiedzieć :
Cytat:Jak zapewne zdążyliście zauważyć, nasz serwer MC okazał się tytułowym niewypałem
To nie był niewypał tylko jak ja zauważyłem to na początku serwer był na wersji 1.4.7 i było dobrze bo była do tego wersja bez logowania a niestety potem daliście wersje 1.5.1, a do tego nie ma wersji bez logowania i tylko premki mogły grać.
Tyle odemnie serwer był bardzo dobry tylko dajcie go na wersje 1.4.7 i po wszystkim.
A nad tym pomysłem z dofinansowanie się zastanowie bo serwer jest spoko

RE: Niewypał + pomysł - Admin - 17-04-2013 22:05

Ten Twój Windows wygląda jak iXPek po wiejskim tuningu.

RE: Niewypał + pomysł - misiaa. - 17-04-2013 22:48

On wygląda jak moja vista ; )

RE: Niewypał + pomysł - Plpolak19 - 17-04-2013 23:02

Jak już będzie serwer MC, to trzeba jakiś porządny, a tu se 6 chłopa wejdzie na serwer i już xD.
W ogóle, to jak już MC, to bym postawił nowy, na jakimś lepszym hostingu, ale i tak widzieliście ile tam graczy grało z serwerowni. Najczęściej było się samemu na serwerze, czasem druga osoba weszła, a w skrajnych przypadkach było ich 3.

Ja bym radził postawić jakiś serwer Cs'a ( FFA, ZM, PB, SJ, DM ), do wyboru do koloru, zająć się serwerem innej gry albo po prostu zostawić to w spokoju. Co za dużo to nie zdrowo, jak się mówi ;).

Z serwera MC, nie było praktycznie żadnych dotychczas korzyści. Tylko Dikey wydał kasę na darmo. Nikt nie kupował vipa, a z graczy znalazły się 4 osoby wchodzące co 3 dni.

Pozdrawiam

RE: Niewypał + pomysł - Kamil - 17-04-2013 23:14

Dlatego mówię, żeby pograć we własnym gronie dla fun'u. 11zł SMS'em to nie jest dużo, a można się fajnie bawić

RE: Niewypał + pomysł - Kamil - 17-04-2013 23:31

To chyba nie SMS'em.

Zresztą... Sam dobrze to napisałeś, Was jest 10, więc możecie mniej wkładać od łebka niż jeśli byłoby Was 5 czy 6.

FUCK LOGIC.