Nowe gadżeciki - Wersja do druku +- Sieć serwerów Counter-Strike Dust2.pl (http://dust2.danielkucal.com) +-- Dział: Działy tematyczne (/forum-Dzialy-tematyczne--15) +--- Dział: Technologie (/forum-Technologie--151) +---- Dział: Gadżety, nowinki techniczne (/forum-Gadzety-nowinki-techniczne--162) +---- Wątek: Nowe gadżeciki (/temat-Nowe-gadzeciki--12341) Strony: 1 2 |
Nowe gadżeciki - Plpolak19 - 17-03-2014 21:43 Drewniany zegarek Widzieliście coś takiego? Warto zwrócić uwagę na ten stylowy drewniany budzik LED. Wyświetla czas, datę, temperaturę, a do tego posiada wiele innych funkcji. Ładowanie telefonu za pomocą poduszki? Większość z nas z lubi korzystać z telefonów, tabletów i laptopów, leżąc wygodnie na kanapie czy łóżku. Ile razy rozładowane baterie zmuszały nas do podniesienia się i zmiany miejsca? Aby uniknąć takich sytuacji, producenci tej poduszki wyposażyli ją w akumulator, który posiada dwa porty USB. Do poduszki dostępne są także różne wzory poszewek. Nowsza krajalnica do sera Może czy nie może? Pewnie nie. Ale dzięki tej krajalnicy do sera, która wygląda jak Polaroid, nasze śniadania nabiorą zupełnie nowych barw! A to dlatego, że krajalnica ta podaje nam ser w taki sam charakterystyczny sposób, w jaki dawniej Polaroid drukował zdjęcia. Jej plusem jest też to, że w przeciwieństwie do tego typu zdjęć, krojenie sera wiąże się z relatywnie niskim kosztem. A do tego wygląda to po prostu intrygująco! Latarka zasilana ciepłem ludzkiego ciała Latarka, która nie potrzebuje baterii, a energię czerpie z różnicy temperatur pomiędzy dłonią a powietrzem, została zaprezentowana kilka miesięcy temu na Google Science Fair 2013. Jej wynalazcą jest 16-letnia Ann Makosiński, która w we wrześniu tego roku otrzymała za ten wynalazek główną nagrodę w konkursie w swojej kategorii wiekowej. Ann do stworzenia latarki wykorzystała płytki Peltiera. Aby ją uruchomić i móc korzystać z jasnego strumienia światła wystarczy tylko różnica 5 stopni między ciepłem dłoni a temperaturą otoczenia. Źródełko: http://www.nowinki.net/
RE: Nowe gadżeciki - Obey138 - 17-03-2014 22:16 Wiesz co? Gówno mnie to obchodzi Przestań na SB tym spamować RE: Nowe gadżeciki - `Jake - 17-03-2014 23:15 Obey ty masz na prawdę z sobą problemy. Ciebie nie obchodzi ale innych tak. Polak więcej takich rzeczy RE: Nowe gadżeciki - Obey138 - 17-03-2014 23:50 hehe nie RE: Nowe gadżeciki - Mefiu - 18-03-2014 15:56 OMG, takie rzeczy to już się widziało dwa lata temu.... Wszystko wyżej to GÓWNO, oprócz latarki, zresztą to też GÓWNO. RE: Nowe gadżeciki - Gwiazdor - 18-03-2014 18:42 Przejrzałem trochę tych gadżetów i są słabe jak na moje RE: Nowe gadżeciki - Tro3ek (250 fps) - 18-03-2014 20:57 Jak dla mnie zbędne rzeczy, może prócz tej latarki RE: Nowe gadżeciki - Plpolak19 - 29-03-2014 00:17 Czego to ludzie nie wymyślą, nie? Ta latarka właśnie mi najbardziej się podoba. RE: Nowe gadżeciki - ZaQ - 31-03-2014 17:13 Polaczku Ty to jednak masz zapłon jak ruski czołg RE: Nowe gadżeciki - Sprytny :) - 01-04-2014 23:02 Mi przydała by się taka poduszka |